top of page
Для початку
 
 Здоровеньки  були!
У безмежному мовному океані загубилися численні формули із закодованою інформацією про минуле, наших предків, їхній спосіб сприйняття світу та оцінку всього сущого. Щоб розв’язати мовні формули, розкодувати неосяжний світ людських почувань, зібрати фразеологічну скарбницю, нам необхідно здійснити мандрівку в дивовижне царство Мовознавства. Долаючи перепони і збираючи скарби, Ви матимете можливість наповнити мовознавчий куферок фразеологічними перлинами. На перший погляд здається, що до досягнення мети рукою подати. Однак варто набратися терпіння, зважити всі “за” і “проти”  та взятися за справу.
 

Сподіваємося, що Ви вже почали пізнавати лабіринти  нашого сайту й  приклали руку до спільної презентації,  позначили місце свого відправлення на пошуки в  Google-карті та залишили  слід  на стіні, створили одне Правило успішної співпраці. 

Видихніть із полегшенням...

Беріть ноги в руки й відправляйтеся розгадувати таємниці та збирати скарби.

 

ТАЄМНИЦЯ 1

На просторах відеосервісу YouTube знайшлося місце ролику про видатну постать: мовознавця, філософа, педагога, етнографа, фольклориста, видатного діяча. Щоб натрапити на слід - використайте магічну цифру, яка протягом довгого часу була символом язичницької троїстої богині, яка одночасно є в іпостасі дівчини, матері і бабусі, а також це й символ творчого чоловічого начала.

Якщо познайомилися, то  Вам і карти в руки. У листі-відповіді вкажіть:

  1. Посилання на знайдений ролик. (1 бал).

  2. Про кого йдеться? (1 бал).

  3. Укажіть українське місто наукового зростання видатної особистості. (1 бал).

  4. Що це за жар-цвіт, що коли цвіте  “море колишеться й ніч буває ясніша дня” та як називається квітка, від якої “охота спати”? Розгадана особистість має пряме відношення до тлумачення фразеологізмів - назв рослин. (2 бали).

  5. Розгадайте  ребус -  крилатий вислів, який характеризує видатну особистість. (3 бали).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  6. Створіть власну карту Google. Проілюструйте мітку на карті  зображенням закладу, який носить ім’я нашого героя.   (1 бал).

  7. Надішліть листа з відповідями й посиланням на карту Google організаторам квесту. (1 бал).

 

 Максимальна кількість балів за завдання - 10 балів.

 

Обіцяні бонуси:

  • за оригінальність оформлення слайду (1 бал);

  • представлення команди: назва, девіз, світлина (1,5 бали);

  • за умови використання фразеологізмів у назві команди, девізі та Правилах успішної співпраці (1,5 бали).

 

ВІДПОВІДІ ТА КОМЕНТАРІ

 

У пошуках фразеологічних скарбів

bottom of page