top of page
  На завершення пропонуємо Вам знайти фразеологічний скарб, який допоможе Вам поділитися враженнями від участі у грі, заповнити релакс-форму та упорядкувати Фразеологічний путівник. А ще, будемо вдячні за світлини від команд, які заповнять галерею креативних шукачів. Отож...
 
І. Наше пильне око виявило, що учасники надзвичайно талановиті й креативні особистості. Безумовно, що без мудрих наставників не відбулося б наше знайомство. Ми вдячні їм за щастя спілкування. Усвідомлюємо, що нелегкий хліб випав Вам на долю. Однак переконані, що Вам є що нам сказати, порадити, побажати.
     Запрошуємо в мережу Інтернет, щоб знайти зображення тварини, яка дісталася жителям міста у вигляді підступного подарунку, однак, саме завдяки їй, всі, хто пив воду із джерела, яке утворилося внаслідок певної її дії, отримували дар.
1. Знайдіть зображення тварини, про яку йдеться вище.  (0,25 б.). Надішліть його. (0,25 б.).
2. Знайдіть ідіоматичний вираз, пов’язаний із цією твариною (0,25 б.). Розтлумачте, зробивши певне посилання на статтю. (0,25 б.+0,25 б.).
3. Напийтеся з джерела, яке забило внаслідок дії згаданої вище істоти, залишіть на спомин Ваші враження від участі у квесті, від мандрів, від розгадування таємниць… Обов’язково введіть фразеологізми (не більше 5, а за кожен використаний -  0,25 б.). Оформіть власні творіння у вигляді текстового документу (обсяг - до 1 сторінки). Текстовий документ із назвою “Заключний акорд” “назва команди”  приєднати до листа.
Критерії оцінювання текстового документу:
  • застосування власного дизайну до оформлення документу (0,25 б.); назва (0,25 б.); текст (розмір основного тексту – 14 пт.) (0,25 б.); поля (2-2-2-2 (0,25 б.)). (1 б.);
  • наявність у верхньому колонтитулі відомостей про виконавця роботи (ПІБ керівника): (0,25 б.);
  • грамотність: (0,5 б.);
  • стиль викладу: (0,5 б.);
  • жанр: (0,5 б.).
Усього: 4 бали за виконання завдання плюс 0,25 за кожен дібраний фразеологізм.
Увага! Дотримуємося критеріїв оцінювання.
 
ІІ. Заповніть релакс-форму. (0,5 б.). 
 
ІІІ. Зайдіть у Фразеологічний путівник. До кожного дібраного Вами фразеологізму протягом усієї гри доберіть тлумачення, внесіть посилання на джерело (за зразком у файлі). Обіцяні бонуси обов’язково отримаєте (0,25 б. плюс 0,25 б.).
 
 

 

Відповіді приймаються до 12.04.2016 (23. 59). 

Форму, Фразеологічний путівник просимо заповнити до 16.04. 2016.

Результати: 20.04. 2016

Галерея креативних шукачів "В ореолі слави": до 20.04.2016

Відповіді надсилайте на електронну адресу:  movaqvest@gmail.com

Заключний акорд

 

     І заварили ж ми з Вами кашу… Шість тижнів не ївши, не пивши, а тільки квестивши...
     Де ми тільки сліди не залишили: і в гості до Предтечі завітали, і в колисці Запорозької вольниці побували, і плодами мудрості збагатилися; на ярмарку разом із Паньками горобцям дулі крутили й, не чекаючи, поки біда навчить, мудрості набиралися; манівцями до Європи прямували й до античного світу доторкнулися… Випили гірку чашу та й не один пуд солі з’їли. Зрозуміли, що віра горами рухає... Кожен із    Вас вніс свою лепту, збираючи фразеологічні скарби у куферок, а Фразеологічний путівник стане в нагоді не одному спраглому в царині Мовознавства. Мобілізуючи внутрішні резерви, Ви старалися не пасти задніх, а постійно тримали ніс за вітром (як і домовлялися!)... Мабуть,  усі переконалися, що один у полі не воїн, а громадою легше в мандри вирушати… А ті, хто зійшли з дистанції, зупинившись на півдорозі, кусають собі лікті, втративши шанс потрапити в “Галерею креативних шукачів “В ореолі слави”. Здавалося, що не видно кінця-краю нашим мандрам, а вже побачили світло в кінці тунелю… Сподіваємося, що ми дали Вам поштовх для майбутніх пошуків, однак, віримо, що ще не раз пересічуться наші шляхи на Мова-quest…

 

 

У пошуках фразеологічних скарбів

bottom of page